Onderweg naar Santiago de Compostela

8 dagen van 01.01.2021 tot 31.12.2021

Reisomschrijving Route Praktisch Informeren Inschrijven

“Het verandert je leven” zeggen ze.
“Het is een geweldige, spirituele ervaring”
“Het heeft een invloed op de rest van je leven”

Bilbao - Santo Domingo de la Calzada - Burgos - Fromista - Leon - Astorga - Fonçebadon - Cruz de Ferro - Ponferrada - O Cebreiro - Portomarin - Santiago de Compostela

 • 1

  Ons vliegtuig vertrek richting Bilbao. Onze Sercu autocar staat klaar om ons naar het centrum van Bilbao te brengen. We duiken in de gezellige sfeer van het historische centrum, dat nog een echte volkswijk is. De grootste stad van Baskenland biedt een ruime diversiteit aan monumenten en musea. Ook de Zubizuribrug van Calatrava komt aan bod, alsook de Santiagokathedraal in de oude stad en de overdekte markt van La Ribera. Overnachting in Bilbao

 • 2

  Na het ontbijt bezoek aan het Guggenheimmuseum. Wie ‘Bilbao’ zegt, denkt meteen aan het Guggenheim. De ‘bloem van titanium’, een gedurfd onderwerp van Frank Gehry, is nu het symbool van een stad die in korte tijd een compleet nieuw imago heeft gekregen en zijn verleden als industriestad heeft afgeschud. Rond de middag vertrekken we richting Santo Domingo de la Calzada. Midden in een groene vlakte verrijst de hoge barokspits van de kathedraal waar we de kip en de haan ontmoeten, een baken voor pelgrims. Voor we richting Burgos rijden voor overnachting maken we nog een halte in San Juan de Ortega voor een bezoek aan de unieke Santiagopelgrimskerk.

 • 3

  Na een zeer uitgebreid ontbijtbuffet bezoeken we het kartuizerklooster Cartuja de Miraflores, een laatgotisch meesterwerk. We keren terug naar de stad waar we een wandeling maken door de oude stad en waar aantrekkelijke tapasbars ons uitnodigen voor een middaghapje. In de namiddag bezoeken we de kathedraal de Santa Maria en de omgeving. De kathedraal van Burgos is na die van Sevilla en Toledo de grootste van Spanje en combineert flamboyante Franse en Duitse gotiek met de uitbundige Spaanse stijl. Verder wandelen we over fraai aangelegde promenades langs de oever naar de oude stad met monumenten en kleurrijke pleinen vol terrasjes.

 • 4

  We verlaten Burgos en rijden naar Fromista waar we een bezoek brengen aan de Iglesia San Martin, een toonbeeld van Spaanse Romaanse bouwkunst. Verder richting Leon, de stad die de wereld drie lessen in kunst geeft: de gotiek in de kathedraal Santa Maria de la Regla, de romaanse in de San Isidoro basiliek en de renaissance in het Hostal de San Marcos. Na dit bezoek rijden we verder richting Hospital de Orbigo waar we de langste middeleeuwse brug op de camino zien. Een brug met een bijzonder verhaal. Verder naar Astorga voor overnachting.

 • 5

  We starten met een bezoek aan de kathedraal van Astorga. We gaan ook voorbij langs het bisschoppelijk paleis van Gaudi (museum maandag gesloten). Verder langs de Romeinse omwallingen en het Raadhuis op de Plaza Mayor. In de namiddag bezoeken we Rabanal del Camino waar we een stemmig kerkje bezoeken dat recent gerestaureerd werd door 3 Britse monniken. In Fonçebadon laten we de wandelliefhebbers een tocht maken van ongeveer een half uur naar een hoogtepunt van de pelgrimsweg, het Cruz de Ferro. Niet-wandelaars worden er met de autocar gebracht. Terug naar Astorga voor overnachting.

 • 6

  We vertrekken naar Ponferrada, waar destijds de tempeliers hun hoofdkwartier hadden. Ook een bezoek aan de Basilica loont de moeite. Voor we in Santiago aankomen houden we halt in het als monument beschermde dorp O Cebreiro, waar we ook een wonderverhaal zullen horen. Daarna richting Santiago de Compostela voor overnachting.

 • 7

  Vandaag bezoeken we Santiago de Compostela. De kathedraal staat uiteraard op het programma. Misschien wil je de pelgrimsmis om 12u bijwonen en met wat geluk slingert de botafumeiro, het reuzewierookvat, door de kruisbeuk. Wij wandelen door de enge straatjes van de oude stad. Laat je verleiden door de vele lekkernijen zoals pulpo a la gallega of jamon ibérico of een caldo gallega of een tarta de Santiago… Een vrije namiddag zal zeker welkom zijn om nog een aandenken te kopen, om een terrasje te doen, gewoon nagenieten.

 • 8

  Afreis naar de luchthaven van Santiago de Compostela voor vlucht naar Zaventem.

INCLUSIEF
vlucht naar Bilbao / terugvlucht vanuit Santiago
Sercu autocar ter plaatse
deskundige begeleiding
overnachting**** in half pension
ontbijtbuffet
alle toegangsgelden volgens het programma
gebruik van audiofoon
water in de autocar
dranken aan tafel (water + wijn avondmaal)

NIET INCLUSIEF
reisverzekering Europ Assistance
vervoer van en naar de luchthaven
middagmalen

REISVERZEKERING
bijstands- + annulatie verzekering €45

PRIJS
1390 € (basis tweepersoonskamer)
400 € (toeslag single)
Indien U meer info wenst kan U ons altijd contacteren via de knop informeren of een mail naar info@reizensercu.be

Indien U meer info wenst kan U ons altijd contacteren via de knop informeren of een mail naar info@reizensercu.be


Verstuur

Indien U meer info wenst kan U ons altijd contacteren via de knop informeren of een mail naar info@reizensercu.be


(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

Kamergenoot

(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info