Wereldstad met verrassende gezichten

Citytrip

Reisomschrijving Praktisch Informeren

Een kwarteeuw na de val van de muur

Wie Berlijn zegt, denkt aan de Muur. Of tenminste, dàcht aan de Muur. Vandaag kenmerken creativiteit en dynamiek de wereldstad. Voel de prominente aanwezigheid van cultuur en kunst, ontmoet de gastvrije Berliners en ontdek de intieme kantjes van de metropool.

De Muur is niet langer het symbool van Berlijn. Creativiteit en dynamiek zijn de nieuwe handelsmerken.
Uiteraard zie je de blijvende herinneringen aan de scheiding van West- en Oost-Duitsland. Een bezoek aan de East Side Gallerij loont sowieso de moeite: 1.300 meter Berlijnse Muur met een boodschap. Enkele maanden na de val zetten meer dan 100 grafittikunstenaars hun visie op vrijheid neer op het stuk Muur. De wereldberoemde socialistische kus van Sovjetleider Leonid Breznjev en de partijleider van Oost-Duitsland Erich Honecker moet je gewoon gezien hebben.

De sfeer van het vooroorlogse Berlijn

Flaneer over de Alexanderplatz en het Marx Engelsplein. Bezoek de Berliner Dom, de bibliotheek en de Hedwigskatedraal. En vergeet het Nicolaiviertel niet. Hier voel je de sfeer van het vooroorlogse Berlijn, alsof de tijd een beetje is blijven stilstaan.

Vintage winkels, gezellige cafés en hippe street art

In de hippe wijken van Berlijn proef je de rauwe, alternatieve sfeer. Originele spulletjes verdringen er elkaar in leuke shops en toffe bars bieden je heel wat verpozing aan. Sowieso vergaap je je aan de street art op elke hoek van de straat.


Straatkunst komt en gaat in Berlijn. Werken van bekende kunstenaar sneuvelen soms, maar het dynamisch karakter van de street art heeft een gigantisch voordeel: bij elk bezoek ontdek je nieuwe kunstwerken in de stad. Ja, een wandeling door Berlijn is altijd een verrassende belevenis. Vergeet je fototoestel niet.

Bij elk bezoek ontdek je nieuwe kunstwerken in de stad.Museale belevenis

Berlijn staat voor nieuwe en oude cultuur. Dat merk je aan de vele lokale musea. Het indrukwekkend Joods museum mag uiteraard niet ontbreken. Maar ook de wereldberoemde Gemäldegalerie en het Egyptisch museum met het beeld van koningin Nefertete zijn absolute trekpleisters. En dan spreken we nog niet eens over de Bergruen collectie, met de wondere werken van Picasso.

Hoge Duitse toppen

Het icoon in de Berlijnse skyline gidst je tijdens je hele citytrip. Van bijna overal in Berlijn zie je de rood-witte antenne van de televisietoren aan de Alexanderplatz boven de gebouwen uit steken. Met zijn 368 meter hoog is dat het hoogste bouwwerk van Duitsland. Makkelijk, want zo oriënteer je je eenvoudig in de uitgestrekte stad met zijn vele districten. De toren herinnert je meteen ook aan de grootsheid van Berlijn, zonder te intimideren. Zeker als je de toren beklimt voor een adembenemend uitzicht. Je kan er dineren of gewoon het uitzonderlijke panorama in je op nemen. Bij helder weer zie je tot liefst 40 kilometer ver.

De rood-witte televisietoren herinnert je aan de grootsheid van Berlijn, zonder te intimideren.Ommetje langs Potsdam

Berlijn is groots op elk vlak. En toch biedt ook de omgeving nieuwe verrassingen. Maak een ommetje langs het zomerpaleis van Frederik de Grote in Potsdam en bezoek het kleine kasteeltje en de reusachtige kasteeltuin vol bouwwerken. Het is de kers op de taart van je Berlijnbezoek.

Jan en Mathias stippelen je route in Berlijn graag uit.
Kom langs of stel vrijblijvend uw vragen.


Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info