Betoverende eilanden vol historisch erfgoed

Cultuurvakantie

Reisomschrijving Praktisch Informeren

Meer dan 6.000 Griekse eilanden zijn al sinds de Klassieke Oudheid dé reisbestemming bij uitstek. Zelfs de oude Romeinen trokken er naartoe op vakantie. Ook vandaag is Griekenland een prachtige bestemming met zijn kleurrijke omgeving, de authentieke overblijfselen en de smaakvolle gerechten die je in huiselijke taverna’s op je bord krijgt.

Al van bij de oude Romeinen is Griekenland dé vakantiebestemming bij uitstek.
Typische recepten met munt en kaneel maken de Griekse keuken bijzonder binnen de mediterraanse gastronomie. Net als het zachte kustklimaat is het eten zalig, vol en mild tegelijk. Kies voor een frisse tzatziki, verse moussaka uit de oven of gegrilde souvlakispiesjes. Zin in een culinaire ontdekking? Dolmades zijn een streekgerecht met pit: wijnbladeren gevuld met kruidige rijst.

Ga op ontdekkingstocht

De ongerepte berglandschappen, uitgestrekte bossen en de kleurenpracht van de bloemen maken van Griekenland een droombestemming voor natuurliefhebbers. Tijdens uitgebreide trektochten ontdek je de kracht van de vulkanen en spot je zeeschildpadden in het heldere kustwater. De geuren van wilde planten en kruiden zoals tijm of basilicum geven je neus ondertussen de volle lading.

Waardevol erfgoed vertelt verhalen

Uiteraard zijn het vooral de archeologische artefacten die Griekenland tot een unieke omgeving maken. Op de Akropolis wandel je op de grond waar filosoof Socrates zijn leerlingen les gaf. Vlakbij vind je de Zeustempel. Ooit was het een indrukwekkend gebouw van bijna 100 meter met 104 Korinthische zuilen. De 15 zuilen die nog recht staan, herinneren aan de gratie die van de tempel uitging.

De Zeustempel straalt nog steeds gratie uit, onder meer met 15 Korinthische zuilen.
Griekenland heeft nog meer imposante bouwwerken. De meteora bijvoorbeeld: een complex van zes kloosters op puntrotsen. De hoge rotspilaren zijn door de eeuwen gevormd door wind- en watererosie. En vergeet ook het klooster van Osios Loukas in Distomo niet. Een van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland en terecht Unesco werelderfgoed.

Blik op de geschiedenis

Eigenlijk is Griekenland één groot openluchtmuseum. Van het oud amfitheater en stadion in Delphi – de bakermat van de Olympische spelen tot het Parthenon. Heb je toch liever een dak boven je hoofd? Dan trek je naar het Nationaal Archeologisch Museum voor het indrukwekkendste artefact van je bezoek: het gouden dodenmasker van Agamemnon uit de 16de eeuw voor Christus.

Jan en Mathias stippelen je route in Griekenland graag uit.
Kom langs of stel vrijblijvend uw vragen.


Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info