Kleurrijke mozaïek van smaken en culturen

Cultuurreis

Reisomschrijving Praktisch Informeren

Laat je veroveren

Als grootste eiland in de Middellandse Zee was Sicilië vaak het strijdpunt in veldslagen om de heerschappij op het water. Die slagen lieten hun sporen na. Met de vele culturele invloeden is het eiland eeuwen later een openluchtmuseum met een ontwapenend karakter. Geef je helemaal over aan de Siciliaanse passie en het uniek cultureel erfgoed.

Historie en cultuur

Het Grieks theater in Taormina, de kathedraal van Monreale met een bonte mix van Saraceense en Byzantijnse elementen, het mooiste complex Griekse tempels buiten Griekenland. Sicilië ademt cultuur en verscheidenheid. Dat merk je nog het best in het Convento dei Cappucini. Ook al klinkt de naam idyllisch. De realiteit is dat de catacomben duizenden gemummificeerde lichamen uit de 19de eeuw herbergen. Een ingrijpende ervaring.

Duizenden mummies opgehangen in een crypte: een beeld om nooit te vergeten.Aan de voet van de vulkaan

De grootste actieve vulkaan van Europa. Die titel draagt de Etna op vandaag. Aanschouw de rokende mastodont vanop afstand of ga ruim 3.000 meter hoger naar de top. De vuurspuwende reus werpt zijn schaduw op de hele omgeving én op de geschiedenis.

Heropgebouwd in barokke stijl

Eind 17de eeuw spuwde de Etna zijn lava over de stad Catania. Opgetrokken uit zwarte lavasteen, maakte de uitbarsting Catania met de grond gelijk. In de 18de eeuw kroop de stad uit het vulkanisch stof. Vandaag zijn de barokke elementen stille getuigen uit die periode. Wandel zelf tussen de muren van de heropgebouwde stad en ervaar de mysterieuze invloed van de Etna aan den lijve.

Zilte topper

La Mamma is heilig in Sicilië. Haar keuken is onovertroffen. En geloof ons, voor haar pasta’s en Italiaanse gerechten gebruikt ze enkel de beste en meest verse ingrediënten. Zoals het Siciliaanse zout. Meer nog: de oude zoutpannen en de karakteristieke zoutmolens blijven vandaag het landschap kruiden. Langs de kustlijn van Trapani en Marsala voel je hoe de zilte lucht je gezicht streelt. Of test het gewoon zelf: strooi wat zeezout op een verse portie tomaat met mozzarella en proef zelf de smaak van Sicilië.

Langs de kustlijn van Trapani streelt de zilte lucht je gezicht.In de schaduw van La Rocca

Sicilië is puur, ontspannend en gezellig. Struin door sfeervolle kustplaatsjes, verken het eiland met een Vespa of laat je in de schaduw van de steile rots La Rocca betoveren door Cefalu. Het schilderachtig stadje, vooral bekend als vissersplaats, combineert een prachtige omgeving met een indrukwekkende dom in Arabische stijl. Ja, Sicilië laat een blijvende indruk na.

Jan en Mathias stippelen je route in Sicilië graag uit.
Kom langs of stel vrijblijvend uw vragen.


Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info