De zeven wonderen van Kroatië

Natuurreis

Reisomschrijving Praktisch Informeren

Met honderden eilandjes en het heuvelachtige binnenland is een bezoek aan Kroatië van bij de start verwondering. Je vindt er het betoverend decor van Game of Thrones en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het amfitheater in Pula is een typevoorbeeld van die artefacten. Daarnaast zijn Venetiaanse sporen merkbaar in de grotere steden. Het is die rijke mix van culturen die het land net zo interessant maakt.


Kroatië verwondert met zijn honderden eilandjes, prachtige natuur en rijke geschiedenis.
De variatie van Kroatië biedt zichzelf aan op een dienblad. Kijk rond in modieuze boetiekjes tussen de charmante kleurrijke huisjes, zoek verfrissing in een hippe bar of vang een kleurtje op een van de idyllische stranden.

Oogverblindende natuur en architectuur

Bovenal maakt het uitzonderlijke decor Kroatië een topper. Als highlights zijn er historische bouwwerken van de Romeinen en uit de middeleeuwen. Zij zijn in ere gehouden binnen de residentiële buurten. De ongerepte natuur in de binnenstad vormt een perfecte aanvulling op de kustlijn. Dat unieke evenwicht in de natuurlijke omgeving is al reden genoeg voor een bezoek aan Kroatië.

50 tinten azuurblauw

Zestien meren in een bosrijk berglandschap, via een reeks watervallen onlosmakelijk verbonden: de waterpracht van Plitvice National Park creëert een kleurenspel van oneindig veel groene en azuurblauwe tinten. Met dank aan de schittering van de zon op de mineralen en algen in het kristalheldere water. Je wandelt rond het natuurlijk schouwspel dat blijft boeien. Of je verkent de watervallen met het treintje of een elektrische boot. Het nationale park is een van de door Unesco erkende erfgoedsites in Kroatië.

Aanschouw het schitterend kleurenspel van groene en azuurblauwe tinten.Beschermde souvenirs uit het verleden

Dubrovnik, de parel van de Adriatische zee, is net als het middeleeuwse stadje Trogir werelderfgoed. Vanop de stadswallen krijg je een uniek uitzicht over het landschap. Nog in het zonnige zuiden vind je de historische kern van Split. Je ontdekt er het Romeinse paleis dat het best bewaard is gebleven, gebouwd in opdracht van keizer Diocletianus. Vandaag zijn er tientallen winkels, restaurants, bars en huizen gevestigd in de oude Romeinse gebouwen, waar twee Egyptische sfinxen over waken.

Het hipste eiland van Kroatië

Populair bij celebrity’s en jetset omwille van zijn luxestatus en de meeste zonne-uren van Kroatië: Hvar combineert zonnige stranden met prachtige baaien en uitstekende restaurants. Velden vol rozemarijn en lavendel geven het eiland een schilderachtig uiterlijk. Verken de gelijknamige, historische stad terwijl je van de heerlijke aroma’s geniet. En bezoek zeker het indrukwekkend fort en het beroemde Hvar theater, een van de oudste in Europa.

Jan en Mathias stippelen je route in Kroatië graag uit.
Kom langs of stel vrijblijvend uw vragen.


Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info