Een wereldstad in transformatie

Citytrip

Reisomschrijving Praktisch Informeren

Cultuur, architectuur en natuur. Londen heeft het allemaal. Van het neogotische Westminster Palace tot de Tower Bridge in de Victoriaanse stijl: de stad ademt geschiedenis tijdens een wandeling door de straten. Of stap in een typische cab of een rode bus en verken de stad die in 1900 de grootste ter wereld was.

Stap in een typische cab of rode dubbeldekker en verken de stad.
Begin je dag vol energie met een English breakfast of verpoos met afternoon tea. Met of zonder wolkje melk, sowieso met lekkere gebakjes en andere zoetigheden. Zo doe je krachten op voor boeiende uitstappen. Bijvoorbeeld om de sfeer van het traditionele Londen op te snuiven in de wijk St James. Je vindt er de gentlemen’s clubs waar de rijke heren in de 19de eeuw uit de bol gingen. Ja, dat is de stad in al zijn glorie.

Een reis vol hoogtepunten

In Londen beleef je meer dan één hoogtepunt. Aan de oevers van de Thames zelfs letterlijk. Het London Eye voert je 135 meter de lucht in. Het reuzenrad geeft een prachtig panorama op de stad, vooral bij valavond. Vanuit je cabine springt de Big Ben meteen in het oog. Je spot ook heel wat andere landmarks vanuit de lucht. Een mooier zicht op de Londense skyline vind je niet.

Royale elegantie

Op de thee gevraagd worden bij de koningin is weinig waarschijnlijk voor de meeste stervelingen. Toch loont een bezoek aan Buckingham Palace altijd de moeite. Je pikt de strak georkestreerde wissel van de wacht mee en gaat vervolgens op de foto met de guards in hun opvallende bearskin hats. Je reisalbum is niet compleet zonder. In de Tower of London vang je een glimp op van de Britse kroonjuwelen met fonkelende diamanten en schitterend goud waar elke vrouw jaloers op is.

Aanschouw het prachtig panorama op 135 meter hoogte vanuit het London Eye-reuzenrad.Natuurlijke metropool

Je zou het niet verwachten van een grootstad, maar Londen heeft heel wat groene plekjes. Hyde Park, met de Speakers’ Corner waar iedereen – ook jij – een redevoering kan afsteken is onmisbaar. En er is meer. Parkland Walk bijvoorbeeld, langs een verlaten spoorweg in het noorden van de stad. Of Richmond Park, het grootste ommuurde stadspark van Europa. Speel een potje golf of spot een van de honderden herten. En zuig vooral je longen vol met de zuivere lucht.

Klassieke en hedendaagse kunst

Op Trafalgar Square vind je een van de mooiste schilderijencollecties ter wereld. De National Gallery herbergt onder meer enkele Vlaamse parels. Laat je betoveren door de architectuur van het gebouw en de magie op het doek. Helemaal gratis bovendien. En brei een vervolg aan je cultuurtoer bij Mme. Toussauds. Fiets met E.T. richting horizon of maak een selfie met Kim Kardashian en Kanye West. Je ziet er meer sterren dan op een heldere decembernacht.

Maak je eigen afspraak met de sterren en de geschiedenis.
Jan en Mathias stippelen je route in Londen graag uit.
Kom langs of stel vrijblijvend uw vragen.


Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info