Land van ruige kusten en fabelachtige Highlands

Natuurreis

Reisomschrijving Praktisch Informeren

Als Schotland een werk van Rembrandt was, hing het ongetwijfeld op een prominente plaats in het Louvre. Ja, zo schilderachtig zijn de vergezichten. De mix van ruige kustlijnen, groene berglandschappen en historisch erfgoed laat je wegdromen en toont de schoonheid van ongerepte natuur. Bruisende steden als Glasgow en Edinburg maken je reis compleet.

De mix van wilde kustlijnen, groene berglandschappen en historisch erfgoed laat je wegdromen en toont de schoonheid van ongerept Schotland.
Of ze iets onder hun kilt dragen, blijft een mysterie. Wat je wel snel ontdekt: de Schotten zijn een warm volk. Proef de gastvrijheid in een echte pub, als slaapmutsje of als verfrissing tijdens je ontdekkingstocht.

De weg naar het noorden

In het hoge noorden. Daar vind je het pure Schotland met ongerepte landschappen. Laat je in de Hooglanden betoveren door de vele lochs met hun helder water en hun sierlijke vormen. En beklim de uitgedoofde vulkaan Arthur’s Seat nabij Edinburgh voor een adembenemend uitzicht, tot de Highlands.


Loch Ness, het grootste meer van Schotland, is de apotheose van de uitgestrekte meren. Acht rivieren en veertig andere waterstromen komen er samen in een harmonisch waterspektakel. Het mythische monster Nessie hult het meer in mysterie.


De tocht naar het summum van de Schotse natuurpracht brengt je naar The Isle of Skye. Met een woelig geologisch verleden biedt Skye een grote variëteit aan landschappen. Zee-lochs en weilanden met grazende schapen en runderen doorkruisen het idyllische eiland. Het ruige vulkanische plateau van Noord-Skye en de door het ijs gevormde toppen van de Cuillins zijn natuurfenomenen die op je netvlies gebrand blijven.

Of ze iets onder hun kilt dragen, blijft een mysterie. Wat je wel snel ontdekt: de Schotten zijn een warm volk.Getekend door geschiedenis

De rijke Schotse geschiedenis spreekt tot de verbeelding. Noorse en Keltische folklore, plunderende Vikingen en rivaliserende clans geven in Portree, de hoofdplaats van The Isle of Skye, stof tot nadenken. Voel je als Mel Gibson in de film Bravehaert en laat je inspireren door het Dunvegan Castle. De Romaanse kathedraal en het kasteel van Durham zijn zelfs Werelderfgoed. En terecht.

Ontdek het Athene van het Noorden

De natuur van Schotland toont zich in vele gedaanten. In een warme gastvrijheid bijvoorbeeld. Of in de verrassende veelzijdigheid van hoofdstad Edinburgh. Het ‘Athene van het Noorden’ ligt op zeven heuvels. Je geeft er je ogen de kost in de Royal Botanic Garden, waar exotische planten, Chinese bloemen en typisch lokale vegetatie elkaar ontmoeten.


Van al dat schoons krijgt een mens dorst. Dat komt goed uit. De smaak van Schotland proef je in een van de whiskydistilleerderijen. Licht een tipje van de sluier en onthul het geheim van de wonderlijke drank. Proeven mag, genieten moet.

Jan en Mathias stippelen je route in Schotland graag uit.
Kom langs of stel vrijblijvend uw vragen.


Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info