Griekenland rondreis

9 dagen van 01.01.2021 tot 31.12.2021

Reisomschrijving Route Praktisch Informeren Inschrijven

Griekenland: weldadige zon, een blauwgroene zee, een haventje met vrolijk gekleurde bootjes, de geur van geroosterde vis, een glas Ouzo aan de waterkant. Zon, stranden, veel kilometers kustlijn, een lekkere keuken en een roemruchte geschiedenis.

Griekenland: een veelzijdig berggebied met grillige, messcherpe kammen boven beboste hellingen en een onverwacht rijke flora. Verkoeling is er steeds bij de koude bronnen van de dorpjes in de dalen waar de Grieken met hun charmes de bezoekers gastvrij welkom heten.

Griekenland: waar in een vroeg stadium een hoogwaardige beschaving aanwezig was, opgravingen en vondsten, de ruïnes uit de Oudheid, de Byzantijnse kerkjes en de prachtige kloosters, de imposante burchten van de Frankische kruisridders en de ranke minaretten van de Osmaanse moskeeën. Over heel het land verspreid vind je op de vele archeologische vindplaatsen en musea restanten van oude Griekse beschavingen terug. De belangrijkste periode in de Griekse geschiedenis is van 776 tot 323 voor Christus, toen het één van de belangrijkste beschavingen ter wereld was. Veel archeologische schatten stammen uit deze tijd. De Olympische Spelen stammen zelfs nog van voor deze periode.

 • 1

  Vlucht naar Athene. Onze eigen comfortabele autocar “Sercu” staat ons al op te wachten. We maken een rondrit door Athene, de indrukwekkende hoofdstad van Griekenland, voor een eerste kennismaking. Wij voorzien natuurlijk een stop bij het Panatheens Stadion, het parlement en bij andere blikvangers, die wij de laatste jaren zo vaak ik de media zagen.

 • 2

  In de voormiddag bezoeken we de Akropolis “het hoogste punt van de stad”, 156m hoog, die zich midden in Athene bevindt. We bezoeken tevens de Agora (markt). Die ligt onderaan de Akropolis, waar je verschillende ruïnes en archeologische bezienswaardigheden kunt bezoeken. Het was vroeger de verzamelplaats voor de inwoners van de stad. We trekken naar de Areopagos: de gelijknamige hoogste rechtbank van het oude Athene was er gevestigd. Na het middagmaal bezoeken we in de namiddag het Akropolis museum. De collectie omvat ca. 4000 voorwerpen, vooral beeldhouwkunst, architectuur fragmenten en haut-reliëfs.

 • 3

  Onze autocar vertrekt naar het Nationaal Archeologisch Museum. Dat wordt vaak vergeleken met het British Museum in Londen en behoort daarmee tot één van de mooiste musea ter wereld. Cultuurliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op! Niet te missen zijn de indrukwekkende fresco’s, het dodenmasker van Agamemnon en de beelden van naakte jongelingen uit de 6de eeuw voor Christus.( Het programma in Athene kan gewijzigd worden door eventuele onvoorziene omstandigheden). We verlaten Athene en rijden naar het kanaal van Korinthe, een kunstmatige waterweg. Na het middagmaal in het Oud Korinthe bezoeken we de archeologische site. U kunt er onder andere de binnenplaats van Apollo zien, ruïnes van de Pirini fontein, de fundamenten van een grote Romaanse basiliek, de tempel van de Godin Tyche, resten van winkels, de tempel van Apollo, de ruïnes van een theater en de Lerna fontein.

 • 4

  In de voormiddag rijden we naar Mykene, ooit het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Mykeense beschaving. Na ons bezoek aan Mykene rijden we door naar Epidaurus voor een bezoek aan het theater, waar vandaag de dag nog steeds toneelvoorstellingen worden gehouden. Na het middagmaal rijden we terug naar Nafplion voor een korte stadswandeling. Ooit was deze stad de hoofdstad van de Hellenistische Republiek. Tegenwoordig ligt deze titel uiteraard bij Athene maar is Nafplion nog steeds het aanzien waard. Net zoals andere plaatsen in Griekenland is Nafplion door de eeuwen heen steeds overheerst door andere volkeren. De restanten van oude beschavingen zijn dan ook zichtbaar beïnvloed hierdoor. Het oude deel van de stad is één van de mooiste en gezelligste steden van Griekenland.

 • 5

  Vandaag plannen we een bezoek aan Mystras. Het is een spookstad op een steile heuvel, waar nog enkele nonnen hun onderkomen vinden. Bovenop deze heuvel staat de burcht uit 1249. Althans de overblijfselen en de imposante vestingsmuren. Na het middagmaal rijden we naar Olympia.

 • 6

  We bezoeken het Olympia museum. Het museum mag zonder meer als één van de belangrijkste musea voor de kennis van het antieke Griekenland gelden. Het museum herbergt enorme aantallen votiefgaven en andere beeldhouwwerken van het heiligdom. We bezoeken ook de archeologische site van Olympia met de Zeustempel, en de tempel van de godin Hera en tevens de plaats waar de Olympische vlam ontstoken wordt. Vandaar gaat het naar de havenstad Patras en de brug Rio Antirio (2.252 meter lang). Verder richting Navpaktos (of Lepanto, waar de fameuze zeeslag heeft plaatsgevonden), met nog een terrasje onderweg rijden we verder langs de kust tot in Delphi.

 • 7

  In Delphi moeten we zeker de archeologische site en het museum bezoeken. Een klim naar boven geeft je daar een prachtig zicht op onder andere het oude amfitheater en stadion (waar vroeger de voorloper van de olympische spelen gehouden werden). Ook het uitzicht over de opgravingen vanaf boven is schitterend. Na het middagmaal gaat onze tocht verder naar het klooster Ossios Loukas, één van de belangrijkste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland (werelderfgoed Unesco). Verder naar Kalambaka. Kalambaka is een modere stad vlakbij Meteora. Het meest interessante van de stad zijn de Meteora rotsen met de historische kerk van Maria Hemelvaart en Kastraki.

 • 8

  In de voormiddag bezoeken we de Meteora. De Meteora zijn de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. Door de eeuwenlange winden en watererosie hebben de rotsformaties hun specifieke en moeilijk bedwingbare uiterlijk gekregen. Na het middagmaal gaat de rit verder naar Thessaloniki, de
  tweede stad van Griekenland.

 • 9

  Vandaag bezoeken we het museum van moderne kunst en het stadscentrum van Thessaloniki. In de vooravond rijden we richting luchthaven voor onze vlucht naar België.

De afreisdatum is momenteel nog niet gekend.

Inclusief

 • vlucht naar Athene / terugvlucht vanuit Thessaloniki
 • Sercu autocar ter plaatse
 • deskundige begeleiding
 • overnachting in half pension (bepaalde dagen avondmaal 'à la carte')
 • middagmalen dag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9
 • ontbijtbuffet
 • alle toegangsgelden volgens het programma
 • gebruik van audiofoon
 • water in de autocar

Niet inclusief

 • reisverzekering Europ Assistance
 • vervoer van en naar de luchthaven
 • middagmaal dag 1
 • dranken aan tafel

Reisverzekering

 • bijstands- + annulatie verzekering

Prijs

€ beschikbaar eind oktober (basis tweepersoonskamer)
€ beschikbaar eind oktober (toeslag single)

Geef hieronder je gegevens op en we contacteren je zo spoedig mogelijk.


Verstuur

Geef hieronder je gegevens op en we contacteren je zo spoedig mogelijk.


(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

Kamergenoot

(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info