Sicilië rondreis

8 dagen van 01.01.2021 tot 31.12.2021

Reisomschrijving Route Praktisch Informeren Inschrijven

Sicilië: Het grootste eiland van de Middellandse Zee heeft heel wat te bieden. Laat je verleiden door de unieke mix van Grieks, Romeins en Arabisch… Sicilië kent een rijke geschiedenis van vele millennia en is in het verleden vaak het middelpunt geweest van veldslagen, die vaak als doel hadden de heerschappij over de Middellandse Zee te verkrijgen. De Grieken, de Romeinen, de Arabieren en zelfs de Noormannen, hebben op Sicilië duidelijk hun sporen nagelaten. Sicilië is eigenlijk één groot openluchtmuseum en heeft heel wat culturele invloeden van diverse volkeren gekend.

 • 1

  Vroege vlucht richting Catania. Onze Sercu autocar staat klaar om ons naar Syracuse te brengen. De stad Syracuse heeft een zeer rijke geschiedenis. Oorspronkelijk was het een Griekse kolonie, Surakusa genoemd (Grieks voor moeras). Van Syracuse gaat het naar Noto, voor een kort bezoek. Noto geldt als één van de belangrijkste baroksteden van Italië (werelderfgoed UNESCO) . Typerend voor de laat-barokke gebouwen van Noto is het honingkleurige gesteente. Deze tufsteen is echter kwetsbaar waardoor er veel onderhoud aan de panden vereist is. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in de omgeving.

 • 2

  Vandaag bezoeken we Taormina. Onder meer de Grieken, Romeinen, Arabieren en Spanjaarden kozen deze locatie door de eeuwen heen om zich te vestigen. De overblijfselen uit Taormina’s gouden tijden zijn nog overal te bewonderen: het Griekse Theater, de 13e eeuwse Duomo di Taormina, het 14e eeuwse Palazzo Corvaja, het Palazzo Santo Stefano, de openbare tuinen (Giardino Pubblico), de oude abdij en vele andere. Taormina is genieten van historie en cultuur. De belangrijkste en best bewaarde bezienswaardigheid is zonder twijfel het Griekse Theater. Het amfitheater bevindt zich op een fantastisch panoramisch punt vanwaar men een adembenemend uitzicht heeft over de Ionische Zee en de vulkanische berg de Etna. Taormina’s oude Griekse historie en middeleeuwse charme in combinatie met de unieke vergezichten op de Etna en de schitterende blauwe zee zal zeker een blijvende indruk achterlaten! Op naar de Etna dus, de vulkaan gevormd door het botsen van twee platen van de aardkorst. Hierdoor duikt de oceanische korst van de Afrikaanse Plaat onder de Euraziatische Plaat. De berg is de actiefste vulkaan van Europa. Soms wordt die lokaal omschreven als de "grote kat, die rustig ligt te spinnen en zo nu en dan even wakker wordt".

 • 3

  Na het ontbijt rijden we naar Piazza Almerina. De plaats is vooral bekend door de in de nabijgelegen vallei gelegen Villa Romana del Casale, die tot de best bewaarde villa’s van de Romeinse tijd behoort. In de villa bevinden zich veel vloermozaïken. We verlaten Piazza Almerina naar Agrigento. De stad ligt op een heuvel, op enkele kilometers van de Siciliaanse zuidkust. De valle dei Templi is het mooiste complex Griekse tempels buiten Griekenland dat je kunt vinden. De vele tempels en beelden zijn zeer indrukwekkend. Als je het heuvelachtige terrein een uurtje voor zonsondergang kunt bezoeken, is het er adembenemend. De aanblik van de in perfecte staat verkerende tempel van Concordia in dit gouden licht zal je niet gauw vergeten. Vanaf de tempel van Juno heb je een mooi uitzicht op Agrigento.

 • 4

  Vandaag rijden we richting omgeving Palermo. We houden zeker halt in Selinunte. In de klassieke oudheid was het een grote stad. Het opgravingsterrein van Selinunte is zeer uitgestrekt en ligt bezaaid met resten van klassieke tempels. Op het terrein zijn twee tempels gereconstrueerd, maar voor een groot gedeelte liggen de resten van de stad nog ondergronds. Ook op de met vestingmuren omgeven Acropolis zijn resten van tempels te vinden en daarnaast ook overblijfselen van woonhuizen. De oudste tempel van Selinunte bevindt zich op de Acropolis. Van Selinunte gaat het naar Segesta. De stad ligt op een hoogte van ca. 400m boven de zeespiegel op de heuvels van de Monte Barbaro. Segesta is bekend om haar archeologische site: de Dorische Tempel van Segesta behoort samen met de Concordiatempel van Agrigento tot de best bewaarde Griekse tempels op Sicilië. Omgeving Palermo is onze dag-eindbestemming voor 4 nachten.

 • 5

  We hebben een interessante dag Palermo voor de boeg. Van de grote steden is vooral Palermo (de 6e stad van Italië) de moeite waard. Het is een heel aparte stad met een heel bijzondere, een beetje “Arabische” sfeer. Het wemelt er van de palazzi en kerken (waaronder ook weer een Normandisch-Arabische kathedraal). In de oude wijken waan je je in een andere wereld. Beroemd zijn de catacomben van het Convento dei Cappuccini waar duizenden lijken uit het midden van de 19e eeuw “rondhangen”... Een aanrader en ècht Palermitaans is de Vucciria-markt bij de Via Roma. In de steegjes worden al je zintuigen geprikkeld door deze markt, waar je als toerist wel moet oppassen, maar ook hartelijk zult worden ontvangen.

 • 6

  We rijden eerst naar Marsala. Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië. Het is een zoete wijn, die niet alleen gebruikt in sabayon, maar laat zich ook zeer goed combineren met kazen en kan op kamertemperatuur gedronken worden. De Marsala-wijnen bestaan hoofdzakelijk in drie tinten. Dit zijn Oro (gouden of golden), Ambra (amber), Rubino (robijn of ruby) Marsalas worden geklasserd naargelang hun zoetheidsgraad en ouderdom. Verder naar Trapani: een visserij- en ferryhaven met een rijke historie. In de oudheid was Trapani een bekende handelsplaats voor handel met Afrika, Napels en het westelijke deel van de Middellandse Zee. Eén van de bekendste producten uit de streek rond Trapani is het zout. Langs de kust tussen Trapani en Marsala liggen nog steeds de zoutpannen met hun karakteristieke molens. Ook Erice is steeds een omweg waard. Het middeleeuwse stadje Erice ligt op een heuvel, vlakbij Trapani, aan drie kanten gezegend met panoramische vergezichten. Erice wordt tot een van de mooiste dorpen van Sicilië gerekend. Aan de Porta Trapani kan je niet om de imposante Duomo heen, de Chiesa Matrice. Een prachtexemplaar met Gotische versieringen en terrassen. Erice heeft nog de charme uit de middeleeuwen met typische nauwe straatjes bedekt met kinderkopjes. Een bezoek aan Erice is echt meer dan de moeite waard.

 • 7

  We verlaten onze verblijfplaats en laten ons rijden naar Monreale met vooral de schitterende kathedraal met twee massieve torens. Het is het mooiste voorbeeld van Normandische architectuur van Sicilië. Er zijn zowel noordelijke als Saraceense en Byzantijnse elementen in de bouw verwerkt. De cyclus mozaïeken op een gouden achtergrond en de gracieuze kloostergang behoren tot de mooiste Europese kunstuitingen. Aan de noordkust van Sicilië, ligt het middeleeuwse plaatsje Cefalu. Van vele historische plaatsen in Italië wordt gezegd dat ze betoverend zijn, maar Cefalu doet deze benaming echt eer aan. Het kustplaatsje ligt in de schaduw van een steile rots, La Rocca, direct aan de zee. De naam slaat op een rots met de vorm van een hoofddeksel (hoed) die de stad domineert en is vooral bekend als vissersplaats. Het is een schilderachtig stadje, vooral vanwege de dom in Arabische stijl en de mooie omgeving.

 • 8

  Retourvlucht om 9h20.

Inclusief:

 • vliegtuigtickets heen - terug
 • Sercu autocar ter plaatse
 • Deskundige begeleiding
 • Overnachting in half pension (bepaalde dagen avondmaal 'à la carte')
 • Ontbijtbuffet
 • Alle toegangsgelden volgens het programma
 • Water in de autocar
 • Gebruik audiofoon

Niet inclusief

 • Reisverzekering Europ Assistance
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Middagmalen
 • Dranken aan tafel

Reisverzekering

Bijstands- + annulatie verzekering €65

Prijs

2295€ (basis tweepersoonskamer)
395€ (toeslag single)

Geef hieronder je gegevens op en we contacteren je zo spoedig mogelijk.


Verstuur

Geef hieronder je gegevens op en we contacteren je zo spoedig mogelijk.


(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

Kamergenoot

(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
(geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info