Te voet naar Santiago de Compostela (uitsluitend voor NEOS leden)

15 dagen van 03.10.2023 tot 17.10.2023

Reisomschrijving Route Praktisch Informeren Inschrijven

Stappen langs de Camino de Santiago naar Compostela: de weg is het doel.
3 - 17 oktober 2023
De meest mythische van alle pelgrimstochten blijft duizenden mensen beroeren en in beweging zetten. PROEF van deze ongelooflijke ervaring. ONTDEK en BELEEF in 11 etappes op deze historische route het pelgrimsgevoel. GENIET van elk moment van deze zorgeloze tocht en ERVAAR wat stappen, cultuur, natuur en de spirit van de weg met je doen.
De Spaanse zon, de veelzijdigheid van de natuur en de landschappen, de culturele pareltjes langs de weg en de grootsheid van schitterende steden… ze laten een onuitwisbaar merkteken achter op je netvlies. Een reis met een bijzonder accent van spirit zorgt voor kruiding en binding in deze tocht en maakt dat dit niet zomaar een vakantie wordt!

Een unieke belevenis
Voor de zestiende keer stappen we met een Neos groep over een deel van de eeuwenoude Camino Frances naar Santiago de Compostela. De ervaring leert dat de goed begeleide tocht uitdagend, maar toch perfect haalbaar is. Met de luxe bus rijden we naar Zuid Frankrijk, van waaruit we dan in elf stapdagen van telkens ongeveer 20 kilometer diverse stukken van de camino in Noord Spanje afleggen. Als deelnemer krijg je een mooi beeld van wat de Camino te bieden heeft, inhoudt, vraagt en eist.

De Tocht
In verschillende etappes wandelen we langs de eeuwenoude camino doorheen verscheiden landschappen en een prachtige natuur – en cultuuromgeving. Er is de fysieke inspanning van het wandelen, maar ook het op zoek zijn naar jezelf … Chris De Saveur, ervaren Compostela wandelaar en nationaal Neos ere-voorzitter, begeleidt de tocht. De bus blijft ter beschikking van de groep en voert de deelnemers telkens naar de startplaatsen en terug naar de verblijfshotels.

De logies
We logeren in zeer comfortabele hotels. Indien er tijdens de dagtocht geen mogelijkheid is om vrij een middagmaal te nemen, worden lunchpaketten voorzien. De bagage wordt met de bus naar de verblijven gevoerd.

De voorwaarden
Lid zijn van Neos, netwerk van ondernemende senioren
Beschikken over een goede fysieke conditie en sportieve ingesteldheid (dwz verschillende dagen na elkaar zowat 20 kilometer kunnen wandelen)

Praktisch
Heenreis met de bus (2 opstapplaatsen – gebaseerd op de inschrijvingen). Terugreis met vliegtuig vanuit Compostela naar Zaventem. Er wordt gestreefd naar een groepsgrootte van 30 p. (min. 27/ max 32)

Prijs en inschrijving
De prijs bedraagt € 2095,- (op basis van twee persoonskamer – halfpension) (waar tijdens de dagtochten onderweg geen mogelijkheid is voor het vrije middagmaal, worden lunchpakketten voorzien) (drank aan tafel ’s avonds inbegrepen). Een single kamer is uitzondering en kan mits toeslag van € 540,- . Inschrijven via de website van Reizen Sercu : www.sercureizen.be/reizen - kiezen voor ‘te voet naar compostela – Neos’ ). Eventuele bijstands/annulatie verzekering kan op eigen initiatief bij uw verzekeraar genomen worden of er kan worden ingetekend op de verzekering via Reizen Sercu (€ 130,- bijstand/annulatie).

  INCLUSIEF
  Sercu autocar ter plaatse
  deskundige begeleiding
  overnachting 3 en 4 in half pension
  ontbijtbuffet
  dranken aan tafel (water + wijn avondmaal)
  6 x picknick inbegrepen

  NIET INCLUSIEF
  reisverzekering Europ Assistance
  vervoer van en naar de luchthaven
  middagmalen

  REISVERZEKERING
  bijstands- + annulatie verzekering €130

  PRIJS
  €2095 (basis tweepersoonskamer)
  €540 (toeslag single)
  Indien U meer info wenst kan U ons altijd contacteren via de knop informeren of een mail naar luc.vandewalle@neosvzw.be

  Info bijeenkomst :
  Voor degene die inschreven en/of alsnog geïnteresseerd zijn voorzien we een info bijeenkomst op
  Vrijdag 2 juni 2023 om 14 u
  Neos Huis, Mercatorstraat 92, Sint Niklaas

  Vooraf inschrijven voor de info bijeenkomst via mail (luc.vandewalle@neosvzw.be) noodzakelijk.


  Verstuur

  Info bijeenkomst :
  Voor degene die inschreven en/of alsnog geïnteresseerd zijn voorzien we een info bijeenkomst op
  Vrijdag 2 juni 2023 om 14 u
  Neos Huis, Mercatorstraat 92, Sint Niklaas

  Vooraf inschrijven voor de info bijeenkomst via mail (luc.vandewalle@neosvzw.be) noodzakelijk.


  (geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
  (geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

  Kamergenoot

  (geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)
  (geldig tenminste 6 maanden na de terugreis)

  Verstuur
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info